Left

U bent bezoeker: 189324

vrijmarkt en fietstocht op 5 mei Bevrijdingsdag

Dorpsgenoten!! (Vooraankondiging).

Op dinsdag 5 mei a.s. vieren alle Nederlanders dat er 70 jaar geleden een einde kwam aan de tweede wereldoorlog. De gemeente Opmeer wil graag dat dit jubileum voor iedereen een leuke dag wordt en heeft de inwoners gevraagd om ideeën aan te dragen. Door een spontane samenwerking tussen onderstaande organisaties is het programma als volgt samengesteld.

's morgens om 09:00 uur start een vrijmarkt op de Weijver, welke om 13:00 uur eindigt. Tussen 13:30 en 14:30 uur kunt u bij café De Vriendschap in Wadway starten voor een educatieve fotofietstocht die langs historische gebeurtenissen uit de oorlog voert. Deze fietstocht is voor iedereen en bevat ook een prijsvraag. Deelname kost niets maar elk persoon heeft wel een deelnemerskaart nodig die u vanaf 20 april kunt afhalen bij café De Stompe Toren in Aartswoud, café Riet Verlaat in De Weere, café 't Koetje op Zandwerven, dierenwinkel Koenis Diervoeders in Spanbroek en bij de SPAR in Hoogwoud. Op deze kaart staat alles over de fietstocht. Het '5 mei' programma wordt ook vermeld in het Westfries Weekblad, dorpsbladen, websites van de gemeente en meewerkende dorpsraden.

Organisatie werkgroep 5 mei:

Gemeente Opmeer, het SJJO, dorpsraad Hoogwoud,dorpsraad Spanbroek/Opmeer en Stichting Historisch Spanbroek/Opmeer wenst ieder een fijne dag toe.